Kanelomelet med hjemmelavet peanutbutter, banan & granatæble


Hjemmelavet peanutbutter! Uhm...!!!!
Og du behøver ingen fancy køkkenmaskiner, en kaffekværn er alt du behøver. 
Nu ved jeg godt at en kaffekværn måske ikke er hvermands eje. Men har du ikke en og virkeligt gerne vil lave hjemmelavet peanutbutter, så kan sådan en kaffekværn anskaffes for ret få penge.

Her hjemme er vi ret glade for peanutbutter - og især Alma. I perioder spiser hun det dagligt og spiser det også gerne med en ske. Og ideen til at lave PB selv, kom da også en dag hvor glasset med PB var tomt og pigen ville altså have peanutbutter. 
Jeg havde aldrig prøvet at lave det før og blev ret overrasket over hvor nemt og hvor hurtigt det blev til smør. Nu er en peanut også ret blød og har senere forsøgt mig med hasselnødder og det tog altså noget længere tid før det blev til smør. Og jeg måtte da også holde lidt pauser, for at sikre at kværnen ikke brændte samme. - men sådan var det altså slet ikke med peanutbutteren.

I mine brødspisende dage elskede jeg en rugbrødsmad med peanutbutter og bananskiver på - uhm! Banan og peanutbutter, det er altså et virkeligt godt match. Og kombinerer du det med kanel - så har du altså et match made in heaven! 

Hjemmelavet peanutbutter: 

Til et lille glas færdiglavet peanutbutter skal du bruge:

2 dl ristede saltede peanuts  ( Irmas er rigtig gode og i Fakta kan man være heldig at finde økologiske peanuts)

Sådan gør du:

Fyld kaffekværnen op med peanuts og kør! Først bliver det til rasp, og så sker det magiske - det bliver til smør. Skrab kanterne nogle gange undervejs.

Fyld peanutbutteren på glas og glæd dig over du nu har lavet din helt egen peanutbutter. Og brug den her, der og allevegne - eller bare på en ske, som Alma foretrækker det.

Og lige en sidste ting om den hjemmelavede peanutbutter, som jeg syntes er en kæmpe fordel. Den danner ikke det der irriterende olielag øverst, som man er nødt til rør rundt hver gang man skal bruge den. Hos mig ender det nemlig altid med at det løber udover kanterne og så har man et fedtet og klistret glas, men det undgår man altså med den hjemmelavede.

Kanelomelet:

2 æg - økologiske!
2 spsk mælk eller fløde
1 tsk kanel
1 tsk loppefrøskaller (kan undlades)
Lidt salt
Smør til stegning

Pisk alle ingredienserne sammen. Varm panden op til medium varme og smelt smørret.
Steg omeletten ved mediumvarme til den er fast på oversiden, vend den og sluk for varmen og lad den få ca. 30 sekunder på den anden side.

Smør omeletten med peanutbutter og læg skiver af banan på.
Drys evt. granatæblekerner eller for en endnu mere luksuriøs udgave: hakket mørk chokolade! 

Hav en skøn lørdag!
Etiketter: , , , , , , ,