2 dage uden Immunboosteren og jeg mærker kriller og ømhed i halsen. Utroligt altså! Heldigvis var Alma og jeg i torvehallerne lørdag og købte næsten 1 kg ingefær som blev kørt gennem juiceren så snart vi var hjemme og i morges kunne jeg få mit shot igen.
Men for lige at se om jeg kan slå en kommende omgang sygdom helt ud, så har jeg lavet en spicy og varm gulerodssuppe, sprængt fyldt med chili, ingefær og hvidløg. Er man ikke til en meget stærk suppe justerer man bare på hvor meget man chili og ingefær man tilsætter. Min blevet meget stærk!
Du skal bruge:
700 g gulerødder, skåret i mindre bidder
125 g røde linser
1 liter grøntsagsbouillon
1 løg, skåret i små tern
Olie til stegning
3 cm ingefær, fint revet
4 fed hvidløg, fint hakket
1 rød chili, uden kerner og fint hakket
1 tsk spidskommen
1 tsk koriander
Sådan gør du:
Start med at koge 1 liter vand i en elkedel, som grøntsagsbouillonen opløses i.
I en stor gryde opvarmes olien til medium varme og løg, hvidløg, chili, ingefær, spidskommen og koriander steges et par min.
Tilsæt de røde linser og gulerødderne og lad det steget med 1 minuts tid.
Hæld bouillonen på, læg låg på gryden og lad suppen simre i en halv times tid.
Blend suppen med en stavblender til den ønskede konsistens, jeg kan godt lide den er lidt grov i det.
Server suppen rygende varm og top den med tynde ringe af et forårsløg, grofthakket koriander og lidt ekstra chili og skal det være ekstra lækkert en god klat græsk yoghurt eller creme fraiche.
Tip:
Chili kan erstattes af 1 lille tsk chiliflager eller helt undlades.
Spidskommen og koriander kan erstattes af 1 spsk karry.
Etiketter: chili, efterårsmad, gulerod, ingefær, koriander, linser, spidskommen, suppe, økologi