Rodfrugter med saltmandler & persille


Den mest klassiske måde at tilberede rodfrugter på er nok at bage dem i ovnen. På den måde får rodfrugterne en dejlig sødme. Disse rodfrugter er ikke ovnbagte, men derimod ristet i smør og dampet i æblecidereddike. Det giver et dejligt syrligt twist til de skønne rodfrugter.

Du skal bruge:

1 lille selleri
4 store gulerødder
2 persillerødder
1 stor spsk smør
2 spsk æblecidereddike
1 dl grøntsagsbouillon
Havsalt og friskkværnet peber
1 rødløg
1 stor håndfuld bredbladet persille
1 lille håndfuld rosiners
1 håndfuld saltede mandler

Sådan gør du:

Skræl rodfrugterne og skær dem i mundrette stykker.
I en stor gryde smeltes smørret og rodfrugterne steges et par min. Hæld æblecidereddiken ved og lad det fordampe. Hæld bouillonen på, læg låg på gryden og lad det simre i 10 - 15 min. Rodfrugterne skal være møre, men ikke bløde.

Imens rodfrugterne simre, skæres rødløget i i små tern, persillen hakkes fint og mandlerne groft.

Hæld væden fra rodfrugterne og vend dem med persille, rosiner, rødløg og mandler.
Smag til med salt og peber.




Etiketter: , , , , , , , ,