Rosenkål smager godt både rå eller tilberedte - det eneste man ikke skal gøre med rosenkål er at koge dem, så kommer de nemlig til at smage af p...
Rosenkål kan med stor succes bruges rå i salater, det skal bare snittes meget fint.
Men de smager også forrygende stegte eller som her ovnbagte og så indeholder denne her 2 af mine favorit ingredienser; spidskommen og tahin.
Du skal bruge:
1 1/2 pose rosenkål ca. 700 g
Kerner fra 1 granatæble
Olivenolie
1/2 tsk spidskommen
Chiliflager efter smag
Havsalt og frisk kværnet peber
Tahindressing:
Find opskriften på tahindressing her.
Sådan gør du:
Fjern de grimme yderblade på rosenkålen. Tænd ovnen på 225 grader og kom rosenkålen på en bageplade med bagepapir. Vend rosenkålen med olivenolie, salt og chiliflager.
Bag dem i ovnen i 12-15 min.
Pisk imens ingredienserne til dressingen sammen. Vandet tilsætter lidt ad gangen til en tynd og cremet konsistens opnåes.
Drys spidskommen over rosenkålen og bag yderligere 2 min.
Bank granatæble kernerne fri med en grydeske.
Anret rosenkålen på et fad, drys med granatæblekerner og tahin dressing.
Den smager skønt varm men er ligeså god kold dagen efter.
Etiketter: chili, efterårsmad, granatæble, rosenkål, spidskommen, tahin, tahindressing, økologi