Sider

lørdag den 5. oktober 2013

Nougatmælk



Nougatmælk - hvad er nu det for noget? - tænker du måske.

Nougatmælk er en nøddemælk lavet på ristede hasselnødder og smager intet mindre en himmelsk!
Den gør din kaffe til en dessert og giver en fantastisk smag i chiagrød og jeg tænker den også vil være genial i vafler.
Nøddemælk er super nemt at lave selv - det eneste det kræver er en god, kraftig blender - jeg bruger en Wilfa Raw Fuel blender, en bandit med hele 2,5 hestekræfter.
Mælk lavet på nødder giver dig helt de samme gode ting som almindelig mælk, nødder er nemlig rige på protein og kalk. Samtidig giver nødder dig en masse gode fedtstoffer som gavner kroppen.

Til 1 liter nougatmælk skal du bruge:

150 g ristede hasselnødder
4 dadler
1 liter koldt vand

Fremgangsmåde:

Sæt hasselnødderne i blød i koldt vand natten over eller i min. 2 timer.
Hæld vandet fra de udblødte nødder, kasser det og kom nødderne i blenderen med friskt vand og alle de øvrige ingredienser. Blend i 2-3 min til mælken er ensartet og cremet.

Opbevar mælken i en flaske med låg, så holder den sig i 2-3 dage.

Bruger den en blender med mindre kræfter kan det være nødvendigt at si skallerne fra igennem et ostelærred eller et rent viskestykke. Pulpen kan du bruge fx. i vafler eller pandekager.


14 kommentarer:

  1. Det lyder lige som noget til min kaffe. Mums!

    SvarSlet
  2. Må jeg spørge hvor du har købt dit ostelærred? :) Det ser/lyder top lækkert ud jo :)

    SvarSlet
    Svar
    1. du burde kunne få det hos en ganske alm isenkræmmer :-)

      Slet
  3. Stof 2000 har det, koster under 40 kr for en meter, som er 160 cm bred. Kan klippes ud i mange stykker.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for tippet Else Marie (-;

      Slet
    2. Hov, det her ser jeg først nu :) men tak, så må jeg da forbi stof2000 :D

      Slet
    3. Ja det er da det du må (-:

      Slet
  4. Hej. Skal man bruge dadler, eller kan det laves uden? :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det kan sagtens laves uden - men så vil jeg anbefale at søde den med en lille smule vaniliepulver. det er ikke så meget for at give den sødme, men mere som smagsfremmer :)

      Slet
  5. Skal nødderne ristes i ovnen først? Og hvor længe?
    Det vand der skal blendes med, er det det samme vand nødderne har ligget i blød i?

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg kan da godt se jeg ikke har været specifik nok i fremgangsmåden, så den har jeg nu opdateret ;)
      Fremgangsmåden til hvordan du rister hasselnødderne finder du i linket hvor der står ristede hasselnødder i ingredienslisten ;)

      Slet
  6. Hvorfor er det at de ristede hasselnødder skal ligge i vand natten over? Hilsen Tinne der glæder sig til nougat mælk

    SvarSlet
    Svar
    1. Det gør man både for at gøre nødderne lettere at blende og for øge nærings optagelsen fra nødderne - du kan læse meget mere om det på nettet ;)
      Prøv at google benefits of soaking nuts

      God weekend
      kh Maria

      Slet