Grønkålssalat med pastinak, æble & blå ost

En rigtig efterårssalat -  og inden du scroller videre fordi du ikke kan lide blå ost, så stop lige et øjeblik, fordi du erstatter den bare med lige præcis den ost du bedst kan lide. Jeg har før lavet den med gedefeta, men det er heller ikke alle der er pjattet med den. Men en god fuldfed feta kan altså sagtens gøre værket. Ja eller hvorfor ikke en god emmentaler i tern eller flager af en vesterhavsost. Valgmulighederne er mange og er du bare overhovedet ikke til ost - ja så undlader du selvfølgelig bare helt at komme ost i.

Du skal bruge:

6 store grønkålsstilke
4 pastinakker
1 æble
1 håndfuld ristde hasselnødder
Blå ost eller andet ost efter smag og lyst

Dressing:

1 spsk grovkornet sennep
1 spsk æblecidereddike
1 spsk olivenolie
salt og peber

Sådan gør du:

Start med at tænde ovnen på 200 grader, skræl og skær pastinakkerne i skiver og bag dem ca. 15 min, de skal stadig have bid.
Rør alle ingredienserne til dressingen sammen
Skær stokken af grønkålen, hak den groft og vend den med dressingen.
Æblet skæres i tynde skiver og osten i tern.
Når pastinakken er færdig og afkølet en smule blandes de sammen med grønkål og æble.
Top salaten med ost og server. 

Etiketter: , , , , ,