Babyspinat med fennikel, pære, valnødder & feta

En frisk, let og smagfuld salat med nogle af de bedste råvarer der er i sæson netop nu.

Det er ikke kun kål og rodfrugter der er i sæson netop nu. Både pære, fennikel og spinat er også i sæson, her i oktober. Så trænger du til en let salat som modspil til en kålsalat eller bagte rodfrugter, så er denne her altså bare god. Fennikel er dejlig sprød og knasende og har en skøn smag af lakrids. Pæren giver et sød og frisks modspil og fetaen og valnødderne giver en lækker fedme som modspil til det friske og søde.

Jeg har valgt at bruge mynte, fordi den er så dejlig frisk, men persille eller basilikum vil sagtens kunne bruges istedet. Valnødderne kan erstattes af andre nødder fx. pecannødder, hasselnødder, mandler eller græskar- eller solsikkekerner. Forårsløget var noget jeg havde i køleskabet, men rødløg vil også fungere rigti god og samtidig give en flot fave til salaten.


Du skal bruge:

1 bakke babyspinat
1 stor fennikel
1 conference pære
2 forårsløg
100 g god og cremet feta
1 håndfuld valnødder
Mynteblade fra 2 stilke mynte

Dressing:

Saften af en 1/2 citron
1-2 spsk olivenolie
Havsalt og frisk kværnet peber

Sådan gør du:

Start med at gøre alle ingredienserne til dressingen sammen.

Skyld og slyng spinaten.
Del fennikel i 4 kvarte og skær den i tynde skiver på et mandolin jern gør det samme med pæren, selvfølgelig efter kernehuset er fjernet.
Skær mynten i tynde strimler, hak valnødderne groft og skær fetaen i tern.
Vend pærer og fennikel med dressingen.
Anret spinaten på et fad, læg fennikel og pære oven på og drys med mynte, feta og valnødder.




Etiketter: , , , , , , , ,