Raddchiosalat med bagt selleri, chili & ananaskirsebær



Det her en lidt en umami salat og den vil helt sikket tage kegler, hvis du serverer den for middagsgæster.
Umami  betyder velsmag på japansk og er udgør efter, surt, salt, sødt og bittert den 5. grundsmag som mennesket kan smage.
I denne salat får du det bitre fra raddicchio salaten, det sure fra lime, det søde fra ananaskirsebær og salt, fra ja - salt.
Kan du ikke få fat i ananaskirsebær, så bruger du bare et andet sødt bær, jordbær eller blåbær fx. du kan også saftens bruge dadler, de passer nemlig også fortrinlig sammen med selleri - Se bare her.

Du skal bruge:

1 raddicchio salathoved
1 lille knold selleri
1 bakke ananaskirsebær

Dressing:

1 rød chili
1/2 bundt koriander
Saften fra 1/2 citron
1 spsk olivenolie
Havsalt og frisk kværnet peber

Sådan gør du:

Lav dressingen ved at piske olivenolie, citronsaft, salt og peber sammen. Halver chilien, skrab kernerne ud og hak den fint. Hak ligeledes koriander og kom chilien og koriander ned i olien og rør det rundt.

Skræl sellerien og skær den i tern på ca. 2 x 2 cm størrelse. Vend dem i olivenolie og salt og bag dem i en 200 grader varm ovn i ca. 20 min. De skal være gyldne i kanterne, men stadig have bid. Vend sellerien i dressingen mens den stadig er varm, så suger den nemlig smag til sig.

Skær raddicchio salaten i tynde strimler og halver ananaskirsebærene.

I en skål eller fad anrettes salaten. Læg radicchioen nederst, top med selleri og ananaskirsebær.


Etiketter: , , , , , , , ,