Grillet salat med halloumi

Ok - vi presser lige det sidste ud af sommeren med denne grillede salat.
Jeg havde hørt og læst en del om halloumiosten, men endnu ikke selv fået den afprøvet.
Halloumi er en fast ost lavet af fåre- og gedemælk og det særlige ved den er, at den kan tåle at blive grillet eller stegt uden af flyde ud. Osten er meget salt, så den passer derfor godt sammen med lidt sødt. Jeg havde et par nektariner liggende og de var jo oplagte at få brugt her.
Dressingen bestående af mynte, citron og basilikum var dejligt forfriskelserne sammen med de grillede grøntsager og satte dermed et skønt punktum på sommeren 2013.

Du skal bruge:

1 bakke feldsalat, skyllet og slynget
2 røde peberfrugter, skåret i strimler
1 pose sukkerærter, skyllet
1 squash, skåret i tynde skiver
1 stort rødløg, skåret i grove skiver
2 nektariner, skåret i både
1 hallouimiost, i ca. 1/2 cm tykkelse

Dressing:

Mynte blade fra 4 kviste
1 håndfuld basilikum
Saften af 1 citron
1 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
Havsalt og frisk kværnet peber

Sådan gør du:

Start med at lave dressingen ved at blende alle ingredienserne sammen, smag til med salt og peber.

Grill alle grøntsagerne af flere omgange på en grillpande, slut med osten der skal ha ca. 15-20 sek. på hver side.

Anret salaten på et fad, læg osten øverst og hæld dressingen på.

Server salaten sammen med kylling, fisk eller et par gode bøffer. Salaten kan også sagtens spise alene som en let frokost.




Etiketter: , , , , , , , ,