En af efterårets glæder for mig, er friske figner. Jeg elsker at bruge de friske figner, som et sødt indslag i en salat. Friske figner er søde, men langt fra lige så søde som den tørrede udgave.
Lakridssmagen fra fennikel passer rigtig godt sammen med sødmen fra fignerne.
Du skal bruge:
2 fennikel
3 friske figner
1 håndfuld mandler
1 håndfuld bredbladet persille
Dressing:
2 spsk ravigotte
1 tsk honning
1 spsk æblecidereddike
1 spsk olivenolie
Havsalt og frisk kværnet peber
Rør alle ingredienserne til dressingen sammen.
Rist mandlerne på en tør varm pande.
Halver de 2 fennikel og snit dem i tynde skiver på et mandolinjern.
Vend dressingen i og lad det stå og trække mens fignerne skæres i mindre både.
Hak persillen groft.
Vend nu forsigtigt figner, persille og mandler i salaten.
Inden servering drysses med lidt persille.
Salaten passer perfekt til et stykke kylling eller til fisk.
Etiketter: efterårssalat, fennikel, friske figner, mandler, persille, sennep, økologi