Kender du glaskål?
Det er ikke sikkert, for det er faktisk en meget overset grøntsag. Det er ihvertfald ikke en man lige støder på i alle supermarkeder. Og det er synd - for den smager dejligt.
Meget mild i smagen, sprød og frisk.
Jeg har fået min med i min kasse fra aarstiderne, jeg har også set glaskål ved grønthandlerne inde i Torvehallerne.
Denne salat er dejlig sprød, frisk og en lille smule stærk.
Passer godt til fisk, kylling eller som tilbehør til sushi.
Det skal du bruge:
1 glaskål
1 agurk
1-2 forårsløg
Dressing:
1 rød chili, befriet for kerner og fint hakket
1 god dusk koriander, groft hakket
1-2 fed hvidløg, presset
5 cm ingefær, skrælle og fint revet
saften af 1 lime
1 spsk sesamolie
1/2 tsk fishsauce
salt og peber
Sådan gør du:
Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen.
Skær top og bund af glaskålet og skræl det. Skær det i tynde skiver med en skarp kniv og derefter i stave og kom dem i en skål.
Agurken skylles, skæres i tern og kommes i skålen med glaskålen.
Nu skal dressingen bare hældes over og så er den klar til servering!
Etiketter: agurk, chili, glaskål, hurtige salater, koriander, salat, simpel salat, spicy food, økologi