Nordisk kålsalat - den ultimative efterårssalatVi har holdt efterårsferie i denne uge og i torsdags kom min mormor til frokost. Min mormor er simpelthen for sej, hun er 80 og hun er bare så frisk. Hun tager gerne turen fra Helsingør til Vanløse for at være sammen ned sit barnebarn og oldebarn i et par timer.
Selv en tur rundt om damhusengen holdt hun til inden hun igen tog toget hjem til Helsingør - det er fandme sejt i mine øjne.
Jeg lavede denne lækre salat til os, frisk, sprød og bare helt igennem lækker, en salat der bestemt kommer til at blive gentaget i mit køkken.

Der skal bruges:

150 g rødkål
150 g hvidkål
150 g fennikel
1 håndfuld persille
1 spsk blå birkes
1 spsk nigellafrø
1 spsk ristede græskarkerner
2 spsk ristede, afskallende og hakkede hasselnødder
1/2 dl groft hakkede tørrede tranebær

Dressing:
3 spsk rapsolie
2 spsk æblecidereddike
1 tsk honning
1 spsk grov sennep
Salt og peber

Skær rødkål, hvidkål og fennikel i papirtynde strimler og bland dem med det frisk hakkede persille.

Rist birkes, græskarkwrnerog nigellafrø på en pande til det begynder at ryge og poppe lidt. Afkøles på en tallerken inden de blandes i salaten.

Hvis du ikke kan få fat i ristede hasselnødder hos din grønthandler, så kan du lave dine egne ved at komme hasselnødder på et stykke bagepapir, rist dem i ovnen på 175 grader i 10-15 min, så kommes nødderne i et rent viskestykke og hænderne kan så nuldres af. De smager bare så godt så spring endelig ikke dette trin over- det før virkelig en forskel at riste sine nødder først.

Hak hasselnødder groft sammen med de tørrede tranebær og kom dem i salaten. Bland det godt sammen.

Pisk ingredienserne til dressingen godt sammen og hæld dressingen over salaten.

Salaten er også rigtig god dagen efter.

Velbekomme


Etiketter: , , , , ,